View Full Version : Multiple criteria for a search form.

noswal
11-25-2001, 02:23 PM
Hi
I am trying to make a search engine for my database. I have multiple entries and for all them I have different text box. I want to use or and options.
I got some help from one of the discussion in this forum. I am posting my code for this, what this code should do as per my key word...run a query and give me only that information but at the moment I am getting my entire form which is a query in itself.

the code is
Private Sub cmdSearch_Click()
Dim stLinkCriteria As String
Dim AddAnd As String
AddAnd = ""

If Nz(Forms!Search!ctlAnalystID) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[AnalystID] Like '* " & Forms!Search!ctlAnalystID & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

If Nz(Forms!Search!ctlBuildingID) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[BuildingID] Like '* " & Forms!Search!ctlBuildingID & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

If Nz(Forms!Search!ctlClosetRoomNumber) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[ClosetRoomNumber] Like '* " & Forms!Search!ctlClosetRoomNumber & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

If Nz(Forms!Search!ctlEquipmentType) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[EquipmentType] Like '* " & Forms!Search!ctlEquipmentType & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

If Nz(Forms!Search!ctlWireType) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[WireType] Like '* " & Forms!Search!ctlWireType & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

If Nz(Forms!Search!ctlCircuitRoomNumber) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[CircuitRoomNumber] Like '* " & Forms!Search!ctlCircuitRoomNumber & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

If Nz(Forms!Search!ctlCircuitID) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[CircuitID] Like '* " & Forms!Search!ctlCircuitID & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

If Nz(Forms!Search!ctlLineOrderNumber) <> "" Then
stLinkCriteria = stLinkCriteria & AddAnd & "[LineOrderNumber] Like '* " & Forms!Search!ctlLineOrderNumber & "&'"
AddAnd = "AND"
End If

DoCmd.OpenForm "Information", , stLinkCriteria
End Sub
Please help
I am not sure whats going wrong
http://www.access-programmers.co.uk/ubb/frown.gif
Thanks
Namita