Go Back   Access World Forums > Microsoft Access Discussion > General

 
Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-16-2013, 06:01 PM   #1
Dick7Access
Dick S
 
Dick7Access's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Belleview, FL
Posts: 3,522
Thanks: 615
Thanked 55 Times in 53 Posts
Dick7Access is on a distinguished road
A 2013 Ribbon missing

I have a db that has been opening fine for years from an icon on my desk top. Now it opens with the ribbons missing. It is not the little arrow on the right side below the and x. That is in the up position as it should be. If I delete the icon and do a new icon to the path it still does the same thing. If I open Access 2013 first and then find the db it opens ok. The files that have a MDB open ok, the files that have a ACCDB are the ones that have no ribbon. Any ideas?

Dick7Access is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 09:28 PM   #2
Dick7Access
Dick S
 
Dick7Access's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Belleview, FL
Posts: 3,522
Thanks: 615
Thanked 55 Times in 53 Posts
Dick7Access is on a distinguished road
Re: A 2013 Ribbon missing

Somebody please help. This is driving me crazy.
Dick7Access is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 04:37 AM   #3
shutzy
Newly Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Wesham, Lancashire, UK
Posts: 775
Thanks: 105
Thanked 4 Times in 4 Posts
shutzy is on a distinguished road
Re: A 2013 Ribbon missing

have you tried changing the settings. file\options\current database

__________________
give the man a fish and he will feed for a day, teach the man to fish and he will feed himself for life. everything i know about access is through this forum. thank you
shutzy is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 03:26 PM   #4
Dick7Access
Dick S
 
Dick7Access's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Belleview, FL
Posts: 3,522
Thanks: 615
Thanked 55 Times in 53 Posts
Dick7Access is on a distinguished road
Re: A 2013 Ribbon missing

Quote:
Originally Posted by shutzy View Post
have you tried changing the settings. file\options\current database
Thanks for answering!
I have gone over the setting under current database numerous times. I don't see a setting that would relate to the ribbon. Do you have a particular setting in mind?
Dick7Access is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2013, 05:25 PM   #5
Dick7Access
Dick S
 
Dick7Access's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Belleview, FL
Posts: 3,522
Thanks: 615
Thanked 55 Times in 53 Posts
Dick7Access is on a distinguished road
Re: A 2013 Ribbon missing

Quote:
Originally Posted by Dick7Access View Post
I have a db that has been opening fine for years from an icon on my desk top. Now it opens with the ribbons missing. It is not the little arrow on the right side below the and x. That is in the up position as it should be. If I delete the icon and do a new icon to the path it still does the same thing. If I open Access 2013 first and then find the db it opens ok. The files that have a MDB open ok, the files that have a ACCDB are the ones that have no ribbon. Any ideas?
Here is hoping this added information will help to figure out what is going on. Trying to find my ribbon problem I discovered that if I have a .mdb file already open then my accdb file opens with the ribbon showing. Any help will be appreciated.
Dick7Access is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2013, 02:11 PM   #6
Dick7Access
Dick S
 
Dick7Access's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Belleview, FL
Posts: 3,522
Thanks: 615
Thanked 55 Times in 53 Posts
Dick7Access is on a distinguished road
Re: A 2013 Ribbon missing

Hallelujah,
Maybe somebody else may need this. I right clicked on the offending icon, > properties > open file location. Right click on file > properties > click open with. Somehow it was switch from .accdb to .mdb
Dick7Access is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2013, 02:45 PM   #7
Dick7Access
Dick S
 
Dick7Access's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Belleview, FL
Posts: 3,522
Thanks: 615
Thanked 55 Times in 53 Posts
Dick7Access is on a distinguished road
Re: A 2013 Ribbon missing

I tried to have two versions and I also had weird things happen. I though the tech at the computer store had taken 2010 off but evidently not.


Dick7Access is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Access 2013 ribbon JohnPapa Modules & VBA 1 08-09-2013 11:41 PM
[SOLVED] Access 2013 update: February 12, 2013 Rx_ General 0 03-07-2013 12:47 PM
Missing Ribbon 2010 highandwild General 11 12-22-2011 09:13 AM
Question access 2007 runtime - ribbon missing buttons jkribas General 8 11-17-2009 02:06 AM
Missing Ribbon Buttons on report at Runtime AOsment Reports 6 01-14-2009 11:11 AM




All times are GMT -8. The time now is 07:52 PM.


Microsoft Access Help
General
Tables
Queries
Forms
Reports
Macros
Modules & VBA
Theory & Practice
Access FAQs
Code Repository
Sample Databases
Video Tutorials

Featured Forum post


Sponsored Links


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) copyright 2017 Access World