Go Back   Access World Forums > Microsoft Access Discussion > Modules & VBA

 
Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-07-2019, 03:11 AM   #1
wackywoo105
Newly Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 93
Thanks: 44
Thanked 0 Times in 0 Posts
wackywoo105 is on a distinguished road
Finding avaiable scanner properties

I'm trying to set a scanner up to use auto document feeder if it's available. It was working fine previously but I have changed my printer.

I'm sure I had some code somewhere that listed the available printer/scanner options. Something like:

Code:
Set wiaScanner = wiaDialog.ShowSelectDevice
Dim props As String

For Each item In wiaScanner.Properties
props = props & vbCrLf & item & " " & item.Name
Next item
This however doesn't bring up a list of proerties.

Previously wiaScanner.Properties.item("3087").Value gave the current state of the ADF, but it seems with the new printer this just stays fixed at 7.

Can anyone help with code to list all available properties?

wackywoo105 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 04:29 AM   #2
Uncle Gizmo
Nifty Access Guy
 
Uncle Gizmo's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Newbury Berks UK
Posts: 10,366
Thanks: 555
Thanked 948 Times in 897 Posts
Uncle Gizmo is a jewel in the rough Uncle Gizmo is a jewel in the rough Uncle Gizmo is a jewel in the rough
Send a message via Skype™ to Uncle Gizmo
Re: Finding avaiable scanner properties

Not anything I am familiar with myself, however I did a quick Google and discovered this link:- https://docs.microsoft.com/en-us/pre...owselectdevice

But it's it's like the old Microsoft help, its barely useful!
__________________
Code:
                 |||||
               @(~^~)@
-------------oOo---U---oOo-------------
|                                     |
|      Uncle Gizmo              |
|                                     |
|                                     |
| Get $20 worth of "Nifty Code"       |
|      
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
| | Ooo | |_________________ooO____( )________| ( ) ) / \ ( (_/ \_)
Uncle Gizmo is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 04:31 AM   #3
Uncle Gizmo
Nifty Access Guy
 
Uncle Gizmo's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Newbury Berks UK
Posts: 10,366
Thanks: 555
Thanked 948 Times in 897 Posts
Uncle Gizmo is a jewel in the rough Uncle Gizmo is a jewel in the rough Uncle Gizmo is a jewel in the rough
Send a message via Skype™ to Uncle Gizmo
Re: Finding avaiable scanner properties

This link looks useful!

https://stackoverflow.com/questions/...nner-using-vba

__________________
Code:
                 |||||
               @(~^~)@
-------------oOo---U---oOo-------------
|                                     |
|      Uncle Gizmo              |
|                                     |
|                                     |
| Get $20 worth of "Nifty Code"       |
|      
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
| | Ooo | |_________________ooO____( )________| ( ) ) / \ ( (_/ \_)
Uncle Gizmo is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Uncle Gizmo For This Useful Post:
wackywoo105 (11-08-2019)
Old 11-08-2019, 03:33 AM   #4
wackywoo105
Newly Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 93
Thanks: 44
Thanked 0 Times in 0 Posts
wackywoo105 is on a distinguished road
Re: Finding avaiable scanner properties

Thanks. The second like looks useful. I think I'm querying the correct property, as I think 3087 is fixed as ADF status. I'm worried it's something that's not being reported by the printer anymore. When I load a document into ADF it still scans from the flatbed whereas the previous printer would then use the adf.

It seems I can force it to use the adf but I would have to do so manually rather than querying whether it was available first.

EDIT:

I have found a few of my old posts from when I first wrote the code. The properties are all listed here:

https://docs.microsoft.com/en-gb/win...ectedfrom=MSDN

so it appears I'm querying the correct one.


Last edited by wackywoo105; 11-08-2019 at 03:54 AM.
wackywoo105 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
adjust scanner properties odedr Forms 0 09-10-2013 01:03 AM
Scanner Freshman Hardware Questions and Answers 0 01-10-2012 05:07 AM
no Report avaiable message box habbabub Reports 20 02-10-2008 10:49 AM
Table column name properties/Combo Box head properties Z34Lee General 5 12-08-2006 09:52 AM




All times are GMT -8. The time now is 05:02 PM.


Microsoft Access Help
General
Tables
Queries
Forms
Reports
Macros
Modules & VBA
Theory & Practice
Access FAQs
Code Repository
Sample Databases
Video Tutorials

Featured Forum post


Sponsored Links


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) copyright 2017 Access World