List box behaviour (1 Viewer)

kirkm

Registered User.
Local time
Today, 19:38
Joined
Oct 30, 2008
Messages
1,251
I have two Forms each with (what should be) identical listboxes.
There are no Form events or code and the listboxes are bound to a table and populated as expected.

When I click on the Form2 list box, that row or line is selected, and that happens for any row.
But click anywhere on Form 1's list box and the first row gets a dotted marquee around it, then clicking any other row has no effect and the dotted first row doesn't change.

I've compared all property settings as as far as I can tell everything is the same.
Any idea what might be causing this difference ?
 

theDBguy

I’m here to help
Staff member
Local time
Yesterday, 22:38
Joined
Oct 29, 2018
Messages
17,177
Can you create a new Listbox on Form1 and see if it still doesn't behave properly?
 

CJ_London

Super Moderator
Staff member
Local time
Today, 06:38
Joined
Feb 19, 2013
Messages
13,582
if they are identical you could copy the form 2 listbox to form 1?
 

kirkm

Registered User.
Local time
Today, 19:38
Joined
Oct 30, 2008
Messages
1,251
I tried that CJ but it didn't work for some reason.
I have attached a mockup which shows the problem. Form 1 shows the 2 other forms with the listboxes.
 

Attachments

  • FormTest.accdb
    460 KB · Views: 41

CJ_London

Super Moderator
Staff member
Local time
Today, 06:38
Joined
Feb 19, 2013
Messages
13,582
check the form properties. Form 2 does not allow edits etc
 

kirkm

Registered User.
Local time
Today, 19:38
Joined
Oct 30, 2008
Messages
1,251
CJ, could you tell me - do I look at Form Propeties in Form 2, OR Form2 on Form 1 - and what tab?
Have looked all over but only "Allows" I can find are
Allow Form View
Allow Datasheet View
Allow Layout View
Thanks.
 

kirkm

Registered User.
Local time
Today, 19:38
Joined
Oct 30, 2008
Messages
1,251
I got it!!
Many thanks... been looking at fixing this since last night LOL
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom