Error in loading ActiveX Control (1 Viewer)

Ashfaque

Student
Local time
Tomorrow, 01:58
Joined
Sep 6, 2004
Messages
528
One of my form displayes snapshot report. It was working smoothly before.

But since I reformat my laptop, it doesnt work and always display below error at certain codelines behind the form that load snaphop report

Error in loading ActiveX Control

Can somebody let me which activex control I need to register and how?

Regards,
Ashfaque
 

DCrake

Remembered
Local time
Today, 21:28
Joined
Jun 8, 2005
Messages
8,634
SnapShot viewer Control in Tools > References
 

Ashfaque

Student
Local time
Tomorrow, 01:58
Joined
Sep 6, 2004
Messages
528
Thanks David,

I deleted the form in which the snapshot viewer (to see the report) was placed. And imported the same form from my back up db which was running well before.

But while importing the the above msg displayed and in code lines the msg displyed like this:

There was an error loading an ActiveX control on one of your form or reports. Make sure all the controls that you are using are properly registered.

And when run the form, it halt at below saying

The Object doesnt support this property or method - Runtime error 438

The code where it stopped is :

Public Function LoadSnapshotFile(snpCtl As Object, strFilePath As String) As Boolean

Const conSnpFinishedDownload As Integer = 4
With snpCtl
.SnapshotPath
.SnapshotPath = strFilePath
Do While .ReadyState < conSnpFinishedDownload
DoEvents
Loop
If .Error = 0 Then
LoadSnapshotFile = True
Exit Function
Else
MsgBox "Error loading snapshot file", _
vbOKOnly, "Snapshot Error = " & .Error
LoadSnapshotFile = False

End If
End With

The same was runing well on my pc. But on my laptop..no more..

Any idea?
 

DCrake

Remembered
Local time
Today, 21:28
Joined
Jun 8, 2005
Messages
8,634
Have you actually got the snapshot control registred?

Try opening a new form and inserting an ActiveX control see if snapshot viewer is available now.
 

Ashfaque

Student
Local time
Tomorrow, 01:58
Joined
Sep 6, 2004
Messages
528
Yes,

I created new form and placed there SnapShot ActiveX Control and it appeared without problem.

If require I can upload my db for you to review.

Thanks,
 

EddyJawed

New member
Local time
Today, 21:28
Joined
Dec 17, 2010
Messages
8
Hi AshFaque

This is a know bug in Microsoft Access and you need to run the following bug fix from their website titled:

access2003-kb957198-fullfile-x86-glb.exe

Then delete the original snapshot activex control, and replace it with a newer version.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom