Site speed (1 Viewer)

Jon

Access World Site Owner
Staff member
Local time
Today, 06:42
Joined
Sep 28, 1999
Messages
7,460
I have made a few changes to the code that delivers the ads and also removed some legacy code that was calling services which are no longer used on this site.

Has anyone noticed any difference in the speed of the site or is it the same as before?
 

CJ_London

Super Moderator
Staff member
Local time
Today, 06:42
Joined
Feb 19, 2013
Messages
16,668
not noticeably different to me - speed is perfectly acceptable
 

Minty

AWF VIP
Local time
Today, 06:42
Joined
Jul 26, 2013
Messages
10,374
I would say it appears about the same to me. Very difficult to gauge though, short of running some sort of timed test. Using Chrome on Win 10.

Edit - and yes perfectly acceptable!
 

Jon

Access World Site Owner
Staff member
Local time
Today, 06:42
Joined
Sep 28, 1999
Messages
7,460
I have a couple of scripts that were calling other sites - nuked! Then I turned the advertising from synchronous to asynchronous. That can let ads load in parallel to reduce any bottlenecks.
 

pbaldy

Wino Moderator
Staff member
Local time
Yesterday, 22:42
Joined
Aug 30, 2003
Messages
36,133
The speed has been fine for me lately so I don't notice a difference. It sounds like the changes will prevent the speed problems we've had in the past though, so thanks!
 

Vassago

Former Staff Turned AWF Retiree
Local time
Today, 01:42
Joined
Dec 26, 2002
Messages
4,751
I haven't had an issue with speed before so I haven't noticed a difference.
 

NauticalGent

Ignore List Poster Boy
Local time
Today, 01:42
Joined
Apr 27, 2015
Messages
6,396
I use my IPad to read and respond to AWF...too lazy to wander over to my desktop once I get home! That being said, I have noticed a boost especially when it come to posting on threads.

Struck me as kind of odd since I do not see too many ads, one of the nicer perks about being a Gold Supporter, but I reckon the old scripts not running in the back ground could be a factor.
 

mmarosz

New member
Local time
Today, 01:42
Joined
Sep 22, 2017
Messages
1
hello everyone
I am just testing my new account
i am a [hopefully soon to be returning to the world of programming] programmer
 

Eljefegeneo

Still trying to learn
Local time
Yesterday, 22:42
Joined
Jan 10, 2011
Messages
904
the speed seems fine to me. If only my old Lenovo computer would act nicely it would even be better.
 

pbaldy

Wino Moderator
Staff member
Local time
Yesterday, 22:42
Joined
Aug 30, 2003
Messages
36,133
Is it just me or is the site very slow today? I'm seeing slow speed on two different computers, each using a different browser, and each on a different internet connection.
 

Gasman

Enthusiastic Amateur
Local time
Today, 06:42
Joined
Sep 21, 2011
Messages
14,447
Is it just me or is the site very slow today? I'm seeing slow speed on two different computers, each using a different browser, and each on a different internet connection.


Slow for me as well, but seemingly only after about midday?
 

The_Doc_Man

Immoderate Moderator
Staff member
Local time
Today, 00:42
Joined
Feb 28, 2001
Messages
27,321
I took over 30 seconds for the site to get past the "Performing TLS handshake" event (that shows at the bottom left of the screen just above the "Start" button on the task bar. After that, it was several more seconds for it to get past the "showthread.php" event.

I have no clue as to what else is going on, but I clicked on the Excel Forum and that took less than a second to give me the full page, so it's not anything on my end.

At this speed, the site is nearly unusable.
 

isladogs

MVP / VIP
Local time
Today, 06:42
Joined
Jan 14, 2017
Messages
18,261
Same for me also. Just this site and only since lunchtime or so.
It would lose in a slug race
 

pbaldy

Wino Moderator
Staff member
Local time
Yesterday, 22:42
Joined
Aug 30, 2003
Messages
36,133
Jon should see this since he started the thread. He'll save us! :D
 

pbaldy

Wino Moderator
Staff member
Local time
Yesterday, 22:42
Joined
Aug 30, 2003
Messages
36,133
In the "for what it's worth" department, I'm not getting email notifications either.
 

GinaWhipp

AWF VIP
Local time
Today, 01:42
Joined
Jun 21, 2011
Messages
5,899
Hmm, yep, really bad today. Even posting this reply was painful. :(
 

pbaldy

Wino Moderator
Staff member
Local time
Yesterday, 22:42
Joined
Aug 30, 2003
Messages
36,133
Seems to be back to normal...for now. ;)
 

Uncle Gizmo

Nifty Access Guy
Staff member
Local time
Today, 06:42
Joined
Jul 9, 2003
Messages
16,364
I've only just now managed to get back onto the site! I was wondering if it was something Google had done to the browser... I understand they made it slower, but nothing else I went to seemed to be a problem just AWF... I hope I haven't jinxed it by saying this!
 
Last edited:

Users who are viewing this thread

Top Bottom